top of page

CONTRABOSC
Francesc Roig
del 2 d'octubre al 19 de novembre de 2021

Francesc Roig a Contrabosc construeix espais d'un minimalisme profundament urbà amb materials d'una contundència aclaparadora.

La utilització de certs materials que es poden trobar en grans magatzems adreçats a la construcció i el bricolatge (que són el regne del Do It Yourself), recorda l'edifici Sugarhouse Studios Stratford del col·lectiu d'arquitectes ubicat a Londres Assemble, que treballa amb materials constructius molt assequibles a l'abast de tothom.

Aquesta connexió entre l'artista cercador de la forma i certa arquitectura actual, determina la contemporaneïtat d'una obra que aspira a crear una franja emocional a través dels materials.

El constructor d'aquest espai farcit de figures geomètriques formant sèries i repeticions, ha deixat que els elements conflictius formin part del pla d'elaboració de l'obra. Això crea una tensió expressionista que allunya la instal·lació d'un minimalisme programat.

Diu l'artista que mai treballa amb un esquema previ i confia en la corporeïtat dels materials per definir l'obra. Francesc Roig és i treballa com un pintor. Sense una funció definida o un desig concret, perquè sense sorpresa no hi ha obra, tampoc espectador. El pintor s'allunya així de qualsevol objectiu moral o funcional. No alliçona i no s'imposa, només convida a la contemplació.

Aquest espai geomètric que s'encaixa en l'espai expositiu, és una ficció que canvia les maneres de presentació sensible de certs materials, signes i símbols; canviant ritmes i creant noves relacions entre el singular i el comú, el visible i la seva significació.

Lídia Porcar

Contrabosc de Francesc Roig
Contrabosc de Francesc Roig
Contrabosc de Francesc Roig
Contrabosc de Francesc Roig
Contrabosc de Francesc Roig
Contrabosc de Francesc Roig
Contrabosc de Francesc Roig
bottom of page