top of page

ORIGEN

Martí Gasull, Yurian QuintanasSalvi Danés

Del 18 d'octubre al 5 de novembre de 2014

Territori de ficció o escenari d’una realitat, ORIGEN es presenta com un projecte fotogràfic; que pretén mostrar una experiència personal viscuda en plena llibertat metodològica i  creativa. ORIGEN busca despertar la curiositat de l’espectador, crear un imaginari personal autors. Pretén erosionar lleugerament la capa moderna i contemporània que ens protegeix dels nostres instints més primaris, naturals i animals.

 

El joc transcorre en ple hivern en una cala de la costa brava, només accessible a unes hores. ORIGEN és el pretext que els autors utilitzen per mimetitzar-se en l'entorn d'una illa imaginaria, fugir del paisatge antropomòrfic i redescobrir els instints més primitius. Amb aquest exercici, busquen plasmar l’experiència viscuda al combatre l'aïllament, la incertesa i les inclemències del temps. Com aquests factors influeixen en la psique i, conseqüentment, en la capacitat perceptiva i creativa.

 

ORIGEN transforma i recull la visió dels autors i crea una atmosfera on la natura i els instints envaeixen la zona de confort, retrobant emocions i paisatges perduts en un inconscient col·lectiu.


“En les reduïdes dimensions de la nostra illa la mirada erosiona els objectes.

Ha passat mil vegades per damunt de totes les superfícies.

Parlem dels dominis del far com d’una província.

Cada racó té el seu nom, cada arbre, cada pedra.

Una branca de formes peculiars és immediatament batejada.

I així, les distàncies transformen la seva qualitat.

Algú que ens sentís es pensaria que ens referim a llocs remots,

però tot el que existeix

és a una passejada.”


LA PELL FREDA. ALBERT SÁNCHEZ PIÑOL

Origen
Origen
Origen
Origen
Origen
Origen
Origen

Fotografies: Martí Gasull i Salvi Danés 

bottom of page